Apple bugün iOS 13.5 Beta sürümünü yayınladı . İOS 13.5 beta sürümü, COVID-19 kişi izleme için kullanılan ilk maruz kalma bildirimi API sürümüyle birlikte geldi. Apple, yeni beta sürümünde Face ID özelliğini değiştirdi . Bu, insanların maske takarken Face ID’yi atlamasını ve bunun yerine şifreyi girmeyi seçmesini kolaylaştıracaktır.
Halk sağlığı yetkilileri COVID-19‘un yayılmasını engellemek için bir maske kullanmayı zorunlu kılar. Ancak, maske kullanırken Face ID‘nin kimliğini doğrulamak mümkün değildir. Apple, Face ID’yi, kullanıcıların yüz maskeleri giydiğini algıladığında doğrudan Parola‘ya geçecek şekilde yeniden tasarladı. Maske kapalıyken, Face ID her zamanki gibi çalışır. Bir Yüz Maskesi ile yukarı kaydırırsanız, şifre ekranına yönlendirilirsiniz.
Son zamanlarda, iPhone kullanıcılarına maske açıkken bile Face ID yoluyla kimlik doğrulaması yapmayı öğreten bir ‘yaşam hack’i gördük . Beklendiği gibi geçici çözüm o kadar etkili değil ve Apple’ın yeni iOS 13.5 beta sürümündeki ince ayarı çok daha iyi bir seçenek gibi görünüyor. Apple‘ın kullanıcıların mevcut krize daha iyi uyum sağlamasına yardımcı olan yeni özellikler ile desteklemesini görmek güzel.
Apple ve Google’ın maruz kalma bildirimi API’sı , tüm kişi izleme uygulamalarıyla aynı satırda çalışır. Cihaz diğer cihazlara yakın olduğunda Bluetooth ile bilgi alışverişi yapılır. Söylemeye gerek yok, kimlik şifreleme yardımıyla maskelenecek. Bir kişiye COVID-19 pozitif teşhisi konulursa, uygulama teşhis edilen kişiyle temas halinde olan herkesin bir listesini sağlayacaktır. Gizlilikle ilgili endişeleriniz varsa, her zaman Poz Bildirimleri özelliğinden çıkmayı seçebilirsiniz. Maruz kalma bildirimi API’sının küresel olarak halk sağlığı otoritelerine COVID-19 yayılımı içermesine yardımcı olması beklenmektedir.