iPhone’un İki Aşamada Tam Ekran Tasarımına Geçeceği Bildirildi

Apple uzun zamandır tam ekran tasarıma sahip bir iPhone üzerinde çalışıyor ve bundan birkaç yıl sonra nihayet bu başarıya ulaşabilir.
Bloomberg’den Mark Gurman, bugün Power On haber bülteninde, Apple’ın gelecek yıl piyasaya sürülecek yeni iPhone modellerinde Dynamic Island’ın boyutunu küçülteceğini söyledi. Bundan bir yıl sonra, Apple’ın yeniden tasarlanmış bir 20. yıl dönümü iPhone modelini piyasaya sürmesini bekliyor.
Gurman daha önce 20. yıl dönümü iPhone’unun kavisli cam kenarlara, olağanüstü ince çerçevelere ve kesiksiz gerçekten uçtan uca bir ekrana sahip olacağını söylemişti. Gerçekten kesintisiz, tüm ekran tasarımına sahip ilk iPhone modeli olacaktı.
Geçen ay The Information’dan Wayne Ma, gelecek yılki iPhone 18 Pro modellerinin ekran altı Face ID’ye sahip olacağını bildirdi. Cihazların, ön kamerayı yerleştirmek için ekranın sol üst köşesinde sadece küçük bir delik olacağını söyledi. Ayrıca, cihazların artık ekranın üst kısmında hap şeklinde bir kesik olmayacağını söyledi, bu yüzden Gurman’ın gelecek yıl daha küçük bir Dinamik Ada olacağını söylemesi konusunda ne yapacağımızdan emin değiliz.
Her halükarda, hem ekran altı Face ID’ye hem de ekran altı ön kameraya sahip ilk tam ekran iPhone modeli 2027’de piyasaya sürülecek gibi görünüyor.
Tam ekran tasarımına geçiş kademeli olarak gerçekleşti. 2017’de iPhone X ile Apple, Touch ID ve kalın çerçevelerden Face ID’ye ve bir çentiğe geçti. 2022’de iPhone 14 Pro ile Apple, bir çentikten Dynamic Island’a geçti.